Ambachtelijke houtbouw

jbduim schuur verbouw

Ambachtelijke houtbouw

Onder houtbouw vallen zoals de naam al zegt, alle houten gebouwen. Carports, schuren en veranda’s worden niet gestandaardiseerd maar op maat voor u ontworpen en met traditioneel handwerk gerealiseerd. Projecten kunnen geheel in eigen beheer worden uitgevoerd door het vakmanschap en de passie voor hout. Met de juiste connecties van vaklieden kunnen wij uw project geheel ontzorgen en opleveren. 

Houtbouw is mede door het natuurproduct en gebruik van duurzame bouwmaterialen een geschikt concept voor duurzaam ontwerp en realisatie.

Opdrachtgevers kiezen ons om onze kwaliteit en persoonlijke begeleiding gedurende het project. Iets waar wij trots op zijn en iedere dag weer ons best voor doen. 

Maatwerk

uw wens, onze passie. Voor zowel binnen als buiten.

Projectverzorging

wij garanderen dat uw project van begin tot eind wordt uitgevoerd waarbij persoonlijk contact het uitgangspunt is.

Hoge kwaliteit

realisatie met aandacht voor vakmanschap en ambachtelijk timmerwerk.

ambachtelijke houtverbinding

Een pen-en-gatverbinding is een traditionele maar ook ambachtelijke houtverbinding waarbij twee houten (constructie)delen door middel van een pen en gat met elkaar worden verbonden. Aan het ene deel wordt een pen gemaakt. In het andere onderdeel wordt een gat gehakt of gefreesd. Deze houtverbinding is nog op vele wijze toe te passen. De pen en gat verbinding is een van de meeste bekenden verbindingen. Hiernaast bestaan nog vele andere soorten zoals; schuine liplas, halfhouts en keepverbindingen.

Elk ontwerp en project heeft zijn eigen karakteriserende bouwstijl, binnen deze stijl proberen wij de bijpassende verbindingen te maken. Houtverbindingen tonen ambachtelijk werk en karakter aan de constructie. Uw wens zullen wij vertalen binnen het project met oog op detail en constructie.

Projecten

Bekijk de gave projecten die wij onlangs hebben uitgevoerd en afgerond!

Onderweg naar u...?

Ziet u uw nieuwe houtbouw project al voor u en mogen wij binnenkort voor uw aan de weg timmeren? Benieuwd naar wat wij hierin voor u kunnen betekenen of graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Wij helpen u graag verder!